Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Μάτια μου", Μαρία Τζιριτά.

εκδ. Ψυχογιός

     Ο Λουκάς και η Λένα, η τυφλή φίλη του, αγαπιόνταν από παιδιά. Ονειρεύονταν να παντρευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένοι στο χωριό τους. Αλλιώς, όμως, τα έφερε η τύχη.
    Τριάντα χρόνια αργότερα, οι ίδιοι πρωταγωνιστές θα ξανασυναντηθούν κάτω από πολύ ιδιόμορφες συνθήκες, σε διαφορετικούς ρόλους αυτή τη φορά. Άραγε άντεξε στο χρόνο εκείνη η αγάπη;

    Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το βιβλίο αυτό, είναι απλά...υπέροχο. Έχω διαβάσει και άλλα  βιβλία της κας Τζιριτά αλλά αυτό, πιστεύω, είναι το καλύτερό της. Μιλάει μες στην ψυχή σου το συγκεκριμένο. Είναι ένα βιβλίο συγκινητικό και απίστευτα όμορφο και τρυφερό. Αυτό το βιβλίο, παιδί μου, γράφτηκε για να σε αγγίξει. Σε κάνει να δεις με τα μάτια της ψυχής.
    Αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά γύρω μας και μας δίνουν μαθήματα ζωής. Σε κάνει να προβληματιστείς και να σκεφτείς. Μέσα από τα μάτια της Λένας βλέπουμε το μεγαλείο της ψυχής της και πως κανένας μας δεν ξέρει τι δύναμη ψυχής έχει.
    Η Λένα ερωτεύτηκε τον Λουκά χωρίς να τον βλέπει και ο Λουκάς ερωτεύτηκε την ψυχή της Λένας και όχι την συνηθισμένη της εμφάνιση. Η συγγραφέας περιγράφει μια αγάπη όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά, βασισμένη στην ψυχή του καθένα από εμάς και όχι στην εμφάνιση ή στην οικονομική κατάσταση του καθενός.
    Η Λένα έχασε μικρή την όραση της. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να ερωτευτεί, να μαγειρεύει και να ζήσει φυσιολογικά. Λατρεύει την θάλασσα και το γιο της. Είναι μια φυσιολογική γυναίκα. Είναι μια φυσιολογική γυναίκα που σου μαθαίνει να βλέπεις με τον τρόπο της και που σου δίνει μαθήματα ζωής.
    Δεν θέλω να μακρηγορήσω άλλο. Το βιβλίο αξίζει και διαβάζεται νεράκι (459 σελ.). Όταν το τελειώσεις θα δεις τι δύναμη ψυχής μπορεί να κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος. Θα σε αγγίξει.
Και θα δεις πως θα κοιτάξεις με άλλο μάτι τους ανθρώπους που δεν έχουν το προνόμιο της όρασης όπως εγώ και εσύ και είμαι σίγουρη ότι θα θελήσεις να τους βοηθήσεις, αν χρειαστεί.


Καλή Ανάγνωση !