Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

"Χορεύοντας στη Σιωπή", Γεώργιος Πολυράκης.

εκδ. Ψυχογιός

     Θέμα του βιβλίου είναι ένας μεγάλος έρωτας και ένας επικίνδυνος κακοποιός που έχει βάλει στόχο στη ζωή του να τον καταστρέψει. Έτσι αρχίζει η δραματική ιστορία μιας πλούσιας οικογένειας στη Θεσσαλονίκη που η μοίρα θα την αναγκάσει να παλέψει για να αντιμετωπίσει το σκληρό πεπρωμένο...  Κυρίαρχες μορφές σε όλο το βιβλίο δύο δυνατές γυναίκες, μητέρες με πυγμή και πάθος που αγωνίζονται για τα παιδιά τους.
   
     Για τον κο Πολυράκη σας έχω ξαναγράψει μέσα από αυτή την στήλη. Έπεσε, λοιπόν, στα χέρια μου το "Χορεύοντας στη σιωπή" και είπα να το διαβάσω, αν και δεν έβλεπα το σίριαλ τότε και έτσι δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Θα σας πω για το βιβλίο, ανεξάρτητα από την παλιά σειρά της τηλεόρασης.
    Μου άρεσε. Έχει δυνατές περιγραφές και συγκινητικούς διαλόγους. Δεν βαριέσαι την πλοκή γιατί πάντα έχει και κάτι αναπάντεχο να συμβαίνει. Ο έρωτας, η μητρική αγάπη, η ζήλια, η αντιζηλία, η ελπίδα και πάνω από όλα η θέληση για ζωή υπάρχουν από την αρχή ως το τέλος του βιβλίου.
  Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, αγωνία και συνεχείς εξελίξεις. Υπέροχη η περιγραφή του κάθε χαρακτήρα. Χαρακτήρες αληθινούς που ίσως και κάποιους να τους έχουμε γνωρίσει, κάποια στιγμή στη ζωή μας. Συγκλονιστική η περιγραφή των ανθρώπινων συναισθημάτων.
   Η γραφή του, απλή αλλά περιγραφική σε τραβάει. Αν και έχει κάποια κοσμητική επίθετα, δεν σε ξενερώνει. Πόνος, πάθος, αγάπη, εκδίκηση και δικαιοσύνη δεσπόζουν στο βιβλίο και σε κάνουν να θες να το συνεχίσεις για να δεις τι θα γίνει. Θα σε οδηγήσουν σε ένα απροσδόκητο αλλά λυτρωτικό τέλος. Και όταν το τελειώσεις; Θα καταλάβεις ένα πράγμα : Πόσο μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης κρύβουμε μέσα μας γιατί είναι απίστευτο πόσα μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος.


Καλή Ανάγνωση !