Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

"Σιγά Τα...Ωά !", Polly Williams

Καλό  Μήνα !

εκδ. Ψυχογιός

   Η Στίβι είναι τριάντα τεσσάρων. Και πρόκειται να παντρευτεί τον όχι-ακριβώς-άντρα-των-ονείρων-της. Στο γαμήλιο ταξίδι συναντά μια γνωστή από τα παλιά, την Κέιτι, μια ωραιοπαθή καλλονή που επιδιώκει μανιωδώς να παντρευτεί και να κάνει παιδιά γιατί... περνάνε τα χρόνια. Και ο γάμος της Στίβι γίνεται ένα μπερδεμένο κουβάρι, μέχρι τη στιγμή που θα μπει δυναμικά στη ζωή της ένας άντρας για να της θυμίσει ότι είναι γυναίκα και όχι μόνο ένα μάτσο ωάρια.

   Ένα βιβλίο (384 σελ.) που, αν και γραμμένο από ξένη συγγραφέα, αντικατοπτρίζει και την ελληνική πραγματικότητα. Άντρες που δεν έχουνε ωριμάσει και είναι προσκολλημένοι στις μητέρες τους, γυναίκες που αγχώνονται για το θέμα του γάμου, των παιδιών και την εξωτερική τους εμφάνιση. Ένα βιβλίο που αν και γραμμένο το 2008, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο.
  Γραμμένο σε απλή γλώσσα με γρήγορη και οργανωμένη γραφή περιγράφει άκρως ρεαλιστικά κια χιουμοριστικά την αλήθεια ενός γεγονότος : τις γυναίκες μετά τα 30 (και σπάνια πριν) να αγωνιούν για τη δημιουργία οικογένειας. Το βιβλίο "Σιγά τα..ωά" καταφέρνει να προσεγγίσει με αστείο και θετικό τρόπο, τον προβληματισμό αυτό, της ελεύθερης γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία.
  Εξάλλου, στο τέλος καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να βιαστείς και ίσως τελικά τα καλύτερα να έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις
   Ένα σωρό παρεξηγήσεις σε αυτή την υπέροχη ιστορία που όμως, καλύτερα να την διαβάσεις τώρα το καλοκαίρι στην παραλία για κάτι χαλαρό...εκτός αν είσαι μια μελλοντική μαμά, που θα το ευχαριστηθείς ούτως ή άλλως.


Καλή Ανάγνωση !