Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μπιφτέκια (τα πρώτα μου !).

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες
2 κρεμμύδια
2 τομάτες
2 κουτ. σουπ. ξύδι
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ρίγανη ή δυόσμο ή και τα δύο
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις τομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. 
Στραγγίζουμε το ψωμί και το τρίβουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα. Αν βγει σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο νερό. Προαιρετικά, μπορείς να το αφήσεις και λίγο στο ψυγείο.
  Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια, τα αλευρώνουμε και ψήνουμε. 


Καλή Επιτυχία !