Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

New Year 's Eve

(Δεκέμβριος 2011, Ελλάδα).

10 περίπου διαφορετικές ιστορίες στην Νέα Υόρκη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

   Λίγες ώρες απομένουν πριν η Νέα Υόρκη υποδεχτεί το 2012 και οι προετοιμασίες για την γιορτή στο κέντρο της πόλης είναι πυρετώδεις. Την ίδια στιγμή που η αγχωμένη διοργανώτρια της γιορτής αγωνιά για το αν η αν η κολλημένη μπάλα στην Τimes Square θα πέσει την ώρα της αλλαγής του χρόνου σε κάθε γωνιά της μητρόπολης, οι άνθρωποι της βιώνουν τους δικούς τους προβληματισμούς. Μία σεφ που έχει αναλάβει την διοργάνωση ενός κέτερινγκ, μια ανασφαλής πενηντάρα, φτιάχνει την λίστα των αλλαγών που θέλει να κάνει στην ζωή της και σε αυτή της την προσπάθεια θα την βοηθήσει ένας νεαρός κούριερ. Ένας ετοιμοθάνατος, με την υποστήριξη μιας καλοσυνάτης νοσοκόμας, ελπίζει πως θα προλάβει την έλευση της Πρωτοχρονιάς.
Δυο ζευγάρια που περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να γεννηθεί το παιδί τους, διαγωνίζονται για το ποιο θα είναι το πρώτο τυχερό της πρωτοχρωνιάς, που θα κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο. Μια μητέρα και η κόρη της, ένας πλούσιος κληρονόμος βιάζεται να επιστρέψει στο Μεγάλο Μήλο κι ένας νέος που δεν ενθουσιάζεται με όλο αυτό το κλίμα της γιορτής, κλείνεται στο ασανσέρ μαζί με την πανέμορφη άγνωστη γειτόνισσα του...
   Ένα γαϊτανάκι ιστοριών σε μια ανώδυνη ρομαντική κομεντί που οι χαρακτήρες είναι λίγο πολύ προβλέψιμοι, άσχετα από τα πολλά και μεγάλα ονόματα των πρωταγωνιστών της. Έρωτες όλων των ειδών και ηλικιών.
   Εκτός, όμως, από τον τόπο σημασία μεγάλη έχει και ο χρόνος, η Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Η μέρα εκείνης της χρονιάς που είσαι γεμάτος από ελπίδα για ένα καλύτερο ξημέρωμα και γενικά ένα καλύτερο χρόνο. Γεμάτο νέες αποφάσεις και θετική διάθεση, πάντα.

   Μια ευχάριστη αλλά απλή στο σύνολο της ταινία, καθαρά γυναικεία αλλά ότι πρέπει για αυτές τις μέρες .
Director : Garry Marshall
Writer : Katherine Fugate
Cast : Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Robert De Niro, Halle Berry, Sarah Jessica Parker, Zac Efron, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Jon Bon Jovi, Sofia Vergara, Josh Duhamel, Hilary Swank
118 min


Καλή Προβολή και Καλή Πρωτοχρονιά !