Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Gnomeo And Juliet

Ή ελληνιστί "Ζουμπαίος και Ιουλιέτα", (Φεβρουάριος 2011, Ελλάδα).
      Στην περιοχή του Λονδίνου, Stratford-Upon-Avon (όπου γεννήθηκε ο Σαίξπηρ) μένουν σε διπλανά σπίτια η κα Montague που έχει διακοσμήσει την αυλή της με μπλε πήλινα νανάκια και ο κος Capulet που έχει βάλει στην αυλή του κόκκινα νανάκια. Όταν όμως, ο κος Capulet και η κα Montague φεύγουν από το σπίτι, τα νανάκια τους ζωντανεύουν και έχουν μια κόντρα μεταξύ τους, προσπαθώντας να διαλύσουν την αυλή ο ένας του άλλου. Στη μέση αυτής της έχθρας γεννιέται ένας έρωτας μεταξύ του μπλε νάνου Gnomeo (James Mc Avoy) και της κόκκινης Ιουλιέτας (Emily Blunt).
     Η ιστορία, φυσικά, είναι η κλασσική ιστορία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Σαίξπηρ παραλλαγμένη έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κατανοητή και στα μικρά παιδιά και φυσικά με τα αστεία της που θα σε κάνουν να χαμογελάς κατά την διάρκεια της ταινίας. Έχει πάρει η Disney την γνωστή αυτή ερωτική τραγωδία και την έχει μετατρέψει σε μια ανάλαφρη ιστορία για όλη την οικογένεια, με 82 λεπτά διάρκεια.
Άρκει να σου πω ότι σε μία σκηνή, ο Gnomeo, ενώ όλοι νομίζουν ότι είναι νεκρός (=ότι έχει σπάσει), αυτός είναι σε ένα πάρκο, πάνω στο άγαλμα του Σαίξπηρ και ακούει τον διάσημο Άγγλο συγγραφέα να του λέει για το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του, και γιατί έγραψε αυτό το τέλος. 
     Άλλος ένας λόγος που πιστεύω ότι αυτή η ταινία αξίζει είναι η μουσική του Elton John και οι συνεργασίες του με τη Nelly Furtado και τη Lady Gaga. Α! Ο Elton John έχει βάλει το χεράκι του και στην παραγωγή με τον σύντροφο του, David Furnish.
      Ενδιαφέρον, επίσης, στην ταινία είναι ο πρόλογος στην αρχή και να παρατηρήσεις στην αυλή των μπλε είναι ένα φυτό, η γλυσίνα, που είναι φυτεμένο σε μία παλιά λεκάνη (χαχα!!)!
     Και τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον στην ταινία έχουν οι φωνές. Εγώ, να φανταστείς είδα την ταινία δύο φορές, αλλά την δεύτερη έδινα βάση μόνο, στις φωνές. Πχ. Michael Caine (ο αρχηγός των κόκκινων νάνων και μπαμπάς της Ιουλιέτας), Maggie Smith (μαμά του Gnomeo), Jason Statham (Τύμπαλντ), Οzzy Osbourne (το ελαφάκι), Patrick Stewart (Σαιξπηρ), Hulk Hogan (Τerrafirminator).

    Kαλή Προβολή !