Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

www.yummly.com

       Eίναι ένα αμερικάνικο (υποθέτω) site  που αφορά αυτούς που θεωρούν την μαγειρική διασκεδαστική, δημιουργική και αχγολυτική.
         Μου αρέσει να ψάχνω συνταγές στο yummly γιατί μπορεί με την πρώτη ματιά αυτές που θα σου προτείνει να δείχνουν πολύπλοκες (και μερικές είναι!) αλλά μετά βλέπεις ότι μπορείς να διαλέξεις εσύ τα υλικά που θέλεις για τις συνταγές σου, σύμφωνα με το αν είσαι αλλεργική σε κάτι ή ανάλογα τη δίαιτα που κάνεις (ή θες να κάνεις). Επίσης, μπορείς να διαλέξεις αν θες αυτό που θα φτιάξεις να είναι γλυκό, αλμυρό, ξινό και σε ποιο βαθμό ή πόσους υδατάνθρακες, θερμίδες και χοληστερόλη θα έχει. Και φυσικά μπορείς να διαλέξεις πόσο θα σου κοστίσει (σε δολλάρια) το γεύμα και πόση ώρα θες να ασχοληθείς. Α! μπορείς και να διαλέξεις για ποια περίσταση το θες (αν και εδώ δεν έχει μεγάλη ποικιλία) και τι κουζίνα προτιμάς (ιταλική; κινέζικη;μεξικάνικη;).
Και αν τα αγγλικά σου, το επιτρέπουν (που το επιτρέπουν, αν έχεις κολλήσει τόση ώρα στο yummly), μπορείς να ανεβάσεις την δική σου συνταγή, αφού σου αρέσει και γίνεις μέλος.
     Καλό Σερφάρισμα !